El bon dia impossible i els estats de la matèria

Aquell senyor era tan rígid, les estructures de la seva matèria estaven tan apretades, que ningú volia mirar la seva cara gaire estona: no tenia expressió. Les seves idees també eren iguals que el seu cos, fixes i sense moviment possible. Aquest home vivia al 4t 1ª del bloc de pisos més antic de la ciutat.

Al 4t 2ª hi havia arribat una senyora també gran, però era diferent que el seu veí jubilat. Ella tenia moviment, el seu cos no podia parar de dansar i quan el senyor, quiet des del seu balcó  -lloc d’on no es solia moure- la saludava cada matí amb un “bon dia” sec que pretenia ser afectuós sense saber-ne, ella ja no l’escoltava. Perquè s’havia escolat carrer avall, ballant i cantant. La senyora se n’anava a trobar-se amb altres persones que tampoc podien parar de ballar, de cantar, de moure’s. 

I l’home sòlid seguia al balcó, no se’n podia moure, la seva matèria era massa pesada i només li permetia alguns viatges al lavabo i a la cuina per a les necessitats i els àpats.

Ella ni tan sols sabia que eren veïns, era massa líquida.

Avui, a primera hora del matí hi ha hagut un incendi al pis de l’home. Ell no ha pres mal, però ha provocat la seva fusió i s’ha tornat líquid per unes hores.

En canvi, al pis de la dona s’hi ha espatllat la cal·lefacció i, com que enguany l’hivern és molt fred, ella ha passat per una solidificació: s’ha congelat al balcó i no se n’ha pogut moure durant unes hores.

A mig matí la senyora aixeca la vista, petrificada al balcó: veu un senyor de semblant agradable i atractiu que surt dansant i cantant carrer avall. Ella li vol dir bon dia, però té els llavis enganxats pel fred. Quina p_ _ _ _a!

Potser demà hi haurà una evaporació i una sublimació al bloc de pisos i el senyor i la senyora coincidiran una estona en l’estat gasós. 

La matèria no entén de veïnatges estranys ni d’històries d’aquest estil, així que farà el que voldrà.

Raichel Cat.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s