Cuques de llum

Les cuques de llum o lluernes mascles brillen i volen. Les femelles no volen, però també brillen. Per què tenen aquesta característica tan especial? Per què emeten llum? Entre d’altres motius, principalment s’il·luminen per a trobar-se en plena nit i així assegurar-se la reproducció i supervivència dels seus.

Les cuques de llum són en realitat un tipus d’escarabats. No en tenia ni idea! Ni tampoc sabia que a la Península Ibèrica se n’havien reduït tan dràsticament les poblacions. Quina llàstima! Això és degut a la contaminació lumínica (si tens llums al jardí en una masia, enmig del bosc, les lluernes creuen que les llums artificials són altres cuques de llum, s’hi apropen i moren), a la pèrdua d’hàbitat natural i als pesticides que es llencen als camps. Vaja, que bàsicament estan desapareixent per culpa nostra.

CAMPO LUCIERNAGAS

Un parell d’articles m’han ajudat a conèixer una miqueta aquests éssers diferents. Us en passo els enllaços:

La luz desaparecida de las luciérnagas.

Per què brillen les cuques de llum o lluernes?

He estat pensant doncs que una parella de cuques de llum buscant-se enmig de la nit i amb l’afegit de la improbabilitat que suposa actualment aquesta trobada… Són com una idea cercant la seva persona (o una persona buscant la seva idea, que potser seria l’ordre correcte). Us sembla molt estranya la comparació?

Que difícil que és coincidir amb una bona idea! Una d’aquelles que et porten a grans projectes i il·lusions. O bé una d’aquelles que et porta fins a noves idees. O una que simplement et passa pel cap durant uns instants i produeix algun canvi en la teva manera de veure la vida.

De la mateixa manera que dues cuques de llum es troben enmig de la foscor, una persona i una bona idea es poden trobar.

Malgrat que el món sigui fosc.

Una vegada vaig llegir que existeixen persones far. També aquí podríem fer-hi el símil amb les dues cuques de llum que es pessigollegen en la nit. O això ja és divagar massa?

Què va.

Continuo.

És la meva idea intentant trobant-me:

Si emets llum, apareixeran més cuques. Si emets llum, sorgiran noves idees i projectes. Si emets llum trobaràs i seràs trobat per altres persones-llum, persones que et fan riure, pensar i (…) 😉   (D’acord, aquest fragment m’ha quedat molt semblant a un text d’autoajuda!)

cof
El dibuix que vaig fer abans d’escriure aquest text.

Gràcies per llegir-me. Als comentaris em pots dir quina idea, per molt boja que sigui, t’ha passat pel cap. Ja veus que en aquest blog intento expressar pensaments i fer que moltes frases que sense aquest espai es convertirien en silenci, gaudeixin de la llibertat de ser escrites. I llegides.

Gràcies també a totes les meves cuques de llum, que el món ens costi d’entendre i ens faci enrabiar, no vol dir que no poguem viure-hi i canviar-lo junts.

 

Raichel Cat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s